Zinken StadsuitloopZinken stadsuitloop

Zinken stadsuitlopen van rechthoekig naar rond en conische uitlopen.

Een zinken stadsuitloop is eigenlijk een verloop van een afvoer van een plat dak naar de zinken regenpijp.

Als de afvoer van het platte dak aan de zijkant uit de muur steekt, kan deze op twee manieren worden aangesloten. Er kan een stadsuitloop om de afvoer, die uit de muur komt, worden geschoven. Vervolgens kan de zinken buis worden geplaatst. De tweede mogelijkheid is het plaatsen van een vergaarbak onder de afvoer en onder de vergaarbak wordt dan weer de zinken regenpijp aangesloten. Met de stadsuitloop is er een gesloten verbinding en met de vergaarbak een open verbinding.

Het voordeel van een open verbinding is dat de vergaarbak begint over te lopen als het riool verstopt zit. Bij een gesloten verbinding is dit veel minder goed zichtbaar. Stadsuitlopen die hier niet vermeld staan, kunnen vaak wel op maat worden gemaakt. Neem hiervoor contact met ons op.

Zinken Stadsuitloop 60 x 80

ZSU68
Bestel
Zinken stadsuitloop
Stadsuitloop 60x80mm

Deze zinken stadsuitlopen kunnen op een 70mm en een 80mm regenpijp worden aangesloten.

De maat 60x80mm is van de rechthoekige koker. Deze wordt om de afvoerpijp geschoven die van het platte dak komt en uit de muur steekt. De afvoerpijp die uit de muur steekt is meestal van lood of aluminium.

De meest voorkomende maat is die van 60x80mm naar rond 80mm.

  • Gerelateerde Producten

Zinken Stadsuitloop 60 x 100

ZSU61
Bestel
Stadsuitloop 60x100mm

Deze zinken stadsuitlopen kunnen op een 70mm, 80mm of een 100mm regenpijp worden aangesloten.

De maat 60x100mm is van de rechthoekige koker. Deze wordt om de afvoerpijp geschoven die van het platte dak komt en uit de muur steekt. De afvoerpijp die uit de muur steekt is meestal van lood of aluminium.

De meest voorkomende maat is die van 60x80mm naar rond 80mm.

  • Gerelateerde Producten

Zinken Stadsuitloop vierkant

ZSUV6
Bestel
Conische stadsuitloop.

Deze stadsuitloop wordt ook wel een Conische uitloop genoemd. Hoewel de conische uitloop gemaakt is om een ronde buis op aan te sluiten, kan er ook een vierkante buis op aan worden gesloten. De vierkante pijp moet dan helemaal over het linker gedeelte, (zie foto) dat naar beneden hangt, worden geschoven.

Een ander alternatief is een stadsuitloop, zoals die voor de ronde buis beschikbaar zijn, op maat te laten maken voor een vierkante buis. De levertijd is maximaal twee weken.

De maat 60x80mm of 60x100mm zijn van de rechthoekige koker. Deze wordt om de afvoerpijp geschoven die van het platte dak komt en uit de muur steekt. De afvoerpijp die uit de muur steekt is meestal van lood of aluminium.

De meest voorkomende maat is die van 60x80mm naar rond 80mm.

  • Gerelateerde Producten